Booy dient Maaskant van repliek: 'Hij heeft er kijk op'

Reacties

Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy heeft in aanloop naar het cruciale uitduel van zaterdag met NAC gereageerd op de uitlatingen van Robert Maaskant. De twee ploegen staan morgen vanaf 19.45 uur in Breda tegenover elkaar.

Booy dient Maaskant van repliek: 'Hij heeft er kijk op'

De Deventenaren bezetten met vier punten meer dan nummer zeventien NAC de vijftiende plaats. Maaskant stookte maandag in gesprek met VI het vuurtje al op. De NAC-coach liet weten interesse te hebben in drie spelers van de Deventer club. 'En dan kun je zelf wel invullen op wie ik doel', aldus Maaskant. Het betreft vermoedelijk drie spelers uit het kwartet Jop van der Linden, Mawouna Amevor, Xandro Schenk en Wesley Verhoek, die allen een aflopende verbintenis hebben in De Adelaarshorst.

Booy reageerde vrijdag op die woorden. 'Hij heeft er aardig kijk op. Dat zijn inderdaad goede spelers, maar ik had gedacht dat hij er wel meer zou noemen...'

Bij zijn vooruitblik maakte Booy een getergde indruk. 'Dit is voor ons een cruciale wedstrijd. Iedereen voelt dat: club, staf, spelers en supporters. Er staat een enorm belang op het spel, maar het betekent ook een héél grote kans. Voor hen is het aan- of afhaken. Voor ons betekent het als we winnen: wegwezen', doelt Booy op het verschil met de Deventenaren dat dan vergroot wordt naar zeven punten met nog zeven duels te gaan.

Go Ahead kan zich zodoende opmaken voor een Avondje NAC. 'We zullen in een enorm intimiderende atmosfeer spelen', weet Booy. 'Maar dat vind ik alleen maar mooi. En laat één ding duidelijk zijn: we spelen niet tegen PSV, maar tegen NAC.'

Behalve de belangen met betrekking tot de ranglijst is het duel ook om een andere reden belangrijk voor Booy. De coach van Go Ahead heeft onlangs bekendgemaakt aan het einde van het seizoen te vertrekken. Een verliespartij in Breda zou de kritiek van onder meer de kritische achterban verder doen toenemen. 'Ik weet hoe het werkt, ik lig daar geen seconde meer wakker van omdat ik er toch geen invloed op heb', besluit Booy.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.