Tighadouini bij Marokko-debuut voor rust gewisseld

Adnane Tighadouini heeft tegen Equatoriaal-Guinee zijn debuut gemaakt voor Marokko. Een groot succes werd het niet, want de vleugelspeler van Málaga werd nog voor rust gewisseld door bondscoach Ezzaiki Badou.

Marokko verdedigde in Equatoriaal-Guinee een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd, in het kader van de kwalificatiereeks op weg naar het WK 2018. Marokko kwam snel 1-0 achter door een doelpunt van Igor Engonga Noval, maar daar bleef het bij.

Tighadouini mocht starten, maar zijn debuut was van korte duur. In de 37ste minuut werd de voormalig speler van NAC Breda, SC Cambuur, FC Volendam en Vitesse om tactische redenen gewisseld. FC Twente-spelmaker Hakim Ziyech kwam een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen.

Doordat Marokko over twee wedstrijden sterker bleek dan Equatoriaal-Guinee is het zeker van plaatsing voor de groepsronde van de WK-kwalificatiereeks. De Leeuwen van de Atlas moeten hun poule winnen om in Rusland van de partij te zijn op het eindtoernooi.