Tiental QPR promoveert naar Premier League

Reacties

Queens Park Rangers is gepromoveerd naar de Premier League. Bobby Zamora bezorgde het tiental van QPR de overwinning tegen Derby County: 1-0. Dat levert de financieel noodlijdende club behalve sportieve vooruitgang ook vele miljoenen op.

Tiental QPR promoveert naar Premier League

De finale van de play-offs op Wembley stond onder hoogspanning vanwege de 155 miljoen euro aan televisiegelden die op het spel stond. Na een nerveuze eerste helft nam Derby, waar Steve McClaren (ex-trainer FC Twente) manager is, de overhand in het tweede deel van de wedstrijd. Na een uur moest QPR ook nog eens door met tien man, nadat Gary O’Neil de doorgebroken Johnny Russell had neergehaald.

Keeper Robert Green hield het tiental van QPR vervolgens met een aantal knappe reddingen op de been. Bij een spaarzame counter was het vlak voor tijd aan de andere kant wel raak. Invaller Bobby Zamora was de gevierde man bij de Londense club, die na een jaar in de Championship meteen weer promoveert.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.