QPR strijdt met McClaren om plek in Premier League

Queens Park Rangers maakt een goede kans om al na een seizoen terug te keren in de Premier League. The Hoops plaatsten zich voor de finale van de play-offs na een 2-1 overwinning na verlenging op Wigan Athletic. Het eerste duel was in 0-0 geëindigd.

James Perch opende na negen minuten de score in het voordeel van Wigan. Vanaf de strafschopstip hielp Charlie Austin de thuisclub in de 73ste minuut op gelijke hoogte. Omdat de uitdoelpuntenregel niet geldt in de play-offs, was er een verlenging nodig om een winnaar te bepalen.

In die verlenging trok QPR, dat vorig seizoen net als Wigan uit de Premier League degradeerde, aan het langste eind via opnieuw een doelpunt van Austin (foto). In de finale treft QPR het Derby County van Steve McClaren, dat zich in de halve finale van Brighton & Hove Albion ontdeed. De eindstrijd wordt op 24 mei gespeeld op Wembley.