Tévez tot tranen toe geroerd na landstitel met Boca Juniors

Reacties

Boca Júniors is op de voorlaatste speeldag voor de 25ste keer in de historie kampioen van Argentinië geworden. Een 1-0 zege op Tigre was voldoende voor de club van Carlos Tévez om nummer twee San Lorenzo onder zich te houden op de ranglijst.

Tévez tot tranen toe geroerd na landstitel met Boca Juniors

De titel van Boca leek na de 3-1 nederlaag tegen Racing Club van vorige week nog even in gevaar te komen, maar dankzij een rake kopbal van Fabio Monzón in de eerste helft lag de club uit Buenos Aires al vroeg op koers voor de eerste landstitel sinds 2011. Mogelijk komt daar nog een prijs bij, want woensdagavond staat de bekerfinale tegen Rosário Central op het programma.

Sinds Tévez afgelopen zomer Juventus verliet om terug te keren bij zijn jeugdliefde, vertolkte de 31-jarige aanvaller een belangrijke rol in de ploeg van trainer Rodolfo Arruabarrena. Met vijf goals in elf competitieduels hield El Apache Boca op titelkoers. Tévez werd met de club in 2003 ook al kampioen van Argentinië, maar kon het na afloop moeilijk droog houden.

Carlos Tévez gaat op in de feestende massa na de eerste prijs voor Boca Juniors in drie jaar tijd.
Carlos Tévez gaat op in de feestende massa na de eerste prijs voor Boca Juniors in drie jaar tijd.

'Ik ben erg blij', reageerde de zichtbaar geëmotioneerde Tévez na het winnen van de landstitel. 'Ik ben hier teruggekeerd om dit weer te voelen. Het is moeilijk om nu te praten, ik ben erg emotioneel. Deze jongens hadden een kampioenschap nodig om de druk weg te nemen. Nu zal er een nieuw Boca opstaan', zei de man die in 2003 met Boca ook de Copa Libertadores en de Wereldbeker veroverde.

De laatste jaren was Boca niet meer zo succesvol. Sinds de laatste landstitel van 2011 schreef de Argentijnse grootmacht alleen nog de in dat jaar weer in ere herstelde Copa Argentina (2012) op zijn naam. Maar nu lonkt zelfs de eerste dubbel sinds 1969. Het is de gedroomde terugkeer voor Tévez, die ook al kampioen werd van Brazilië (met Corinthians), Engeland (met Manchester United en City) en Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.