Argentinië gokt op jongelingen bij absentie Messi en Agüero

Reacties

Paulo Dybala krijgt opnieuw een kans in de selectie van Argentinië. Voor de geblesseerden Lionel Messi en Sergio Agüero komen de interlands tegen Brazilië en Colombia nog te vroeg.

Argentinië gokt op jongelingen bij absentie Messi en Agüero

Bondscoach Gerardo Martino liet de Juventus-spits (foto) deze maand debuteren in de nationale ploeg tegen Paraguay. Zonder sterspeler Messi begon Argentinië uiterst teleurstellend aan de WK-kwalificatiereeks, met een nederlaag tegen Ecuador (0-2) en een doelpuntloos gelijkspel tegen Paraguay. Agüero viel in dat eerste duel geblesseerd uit.

Martino heeft ook een plek in zijn 25-koppige selectie voor onder anderen Sergio Romero (ex-AZ, nu Manchester United) en oudgediende Carlos Tévez (Boca Juniors). Buiten de 21-jarige Dybala (dit seizoen al vier keer trefzeker namens Juve in de Serie A) werd ook de twintigjarige Ángel Correa (Atlético Madrid) weer opgeroepen bij afwezigheid van de twee vedettes voorin. Ook Gonzalo Higuaín (Napoli) behoort weer tot de selectie.

Brazilië (thuis) en Colombia (uit) zijn de volgende twee opponenten. De eerste vier van de kwalificatiepoule gaan rechtstreeks naar het WK in Rusland van 2018, voor de nummer vijf wachten barragewedstrijden tegen de winnaar van Oceanië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.