Neymar en Cássio terug bij Selecão voor kraker in Argentinië

Reacties

Dunga heeft Neymar zoals verwacht opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Argentinië (12 november) en Peru (17 november). Ook voormalig PSV-doelman Cássio heeft een uitnodiging gekregen voor de nationale ploeg van Brazilië.

Neymar en Cássio terug bij Selecão voor kraker in Argentinië

Neymar miste door zijn nog van het Copa América-toernooi daterende schorsing de start van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland. In de belangrijke wedstrijd tegen de rivalen uit Argentinië is de Barcelona-aanvaller er gewoon weer bij. Paris Saint-Germain-vleugelspits Lucas Moura moet plaatsmaken voor de 23-jarige vedette.

In de Selecão is ook plek voor Cássio. De 28-jarige doelman, die tussen 2007 en 2011 vijf officiële duels voor PSV speelde, is vanwege zijn goede prestaties voor Corinthians (hofleverancier met vier spelers) de vervanger van de niet fitte Marcelo Grohe. Ook de herstelde Danilo (Real Madrid) kreeg weer een oproep. Verder voerde Dunga geen wijzingen door, waardoor ook Kaká (Orlando City) van de partij is.

Cássio werd in 2012 ook al eens opgeroepen voor Brazilië, toen hij met Corinthians het WK voor clubs won. De ex-PSV'er wacht nog wel op zijn interlanddebuut.
Cássio werd in 2012 ook al eens opgeroepen voor Brazilië, toen hij met Corinthians het WK voor clubs won. De ex-PSV'er wacht nog wel op zijn interlanddebuut.

De belangen voor het uitduel met Argentinië zijn groot. Zonder de geblesseerde Lionel Messi pakte de verliezend WK-finalist maar één punt in de eerste twee wedstrijden tegen Paraguay (0-0) en Ecuador (0-2). Ook de Goddelijke Kanaries liepen al averij op. Copa América-winnaar Chili was met 2-0 te sterk. Vijf dagen later won Brazilië wel van Venezuela (3-1).

Omdat afgelopen zomer de Copa América ook al uitliep op een mislukking met een nederlaag in de kwartfinale tegen Paraguay na penalty's, is de druk op de schouders van Dunga enorm. Er wordt zelfs beweerd dat zijn toekomst afhangt van het resultaat tegen Argentinië. Hij beseft zelf als geen ander hoeveel er op het spel staat. 'Duels met Argentinië zijn altijd net een oorlog, vanwege de historische rivaliteit. Dat zal deze keer niet anders zijn.'

De volledige selectie van Brazilië

Doel: Jefferson (Botafogo), Cássio (Corinthians), Alisson (Internacional).
Verdediging: Daniel Alves (Barcelona), Danilo (Real Madrid), David Luiz (Paris Saint-Germain), Filipe Luís (Atlético Madrid), Gil (Corinthians), Marcelo (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Miranda (Internazionale).
Middenveld: Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City), Kaká (Orlando City), Lucas Lima (Santos), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Oscar (Chelsea), Renato Augusto (Corinthians).
Aanval: Douglas Costa (Bayern München), Hulk (Zenit Sint-Petersburg), Neymar (Barcelona), Ricardo Oliveira (Santos) en Willian (Chelsea).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.