Brazilië start WK-kwalificatie met Cafú, zonder Thiago Silva

Reacties

Cafú zal tijdens de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden van Brazilië tegen Chili (9 oktober) en Venezuela (13 oktober) de assistent zijn van bondscoach Dunga, die spelers als Alexandre Pato, Kaká, Robinho en Thiago Silva buiten zijn selectie liet voor de start van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks.

Brazilië start WK-kwalificatie met Cafú, zonder Thiago Silva

Dunga besloot bij zijn aanstelling na het dramatisch verlopen WK 2014, dat het gastland door nederlagen tegen Duitsland (7-1) en Nederland (3-0) met het schaamrood op de kaken afsloot, elke interlandperiode een andere assistent aan zijn zijde te kiezen om zijn spelers te verrijken met hun ervaring. Eerder waren oud-internationals als Mauro Silva en Edmílson al te gast, nu is het de beurt aan recordinternational en tweevoudig wereldkampioen Cafú (142 caps).

In de Selecão is juist geen plaats voor internationals met ervaring. Kaká is na zijn uitnodiging van deze maand voor de oefenduels met Costa Rica en de Verenigde Staten niet van de partij wegens een blessure, terwijl ook Pato, Robinho en Thiago Silva (foto) ontbreken. De na het WK hevig bekritiseerde defensieleider van Paris Saint-Germain keerde in aanloop naar de Copa América terug bij de nationale ploeg, maar valt na de uitschakeling in de kwartfinale op dat toernooi opnieuw buiten de boot.

Brazilië kan volgende maand niet beschikken over Neymar, die nog geschorst is na zijn rode kaart tijdens het verloren groepsduel met Colombia (0-1). Op de rechtsbackpositie is de spoeling door de blessures van Dani Alves (Barcelona) en Danilo (Real Madrid) ook dun. Opmerkelijk genoeg schendt Dunga de afspraak om per Braziliaanse club maar twee spelers op te roepen. Corinthians moet er drie afstaan, terwijl de nationale competitie gewoon doorloopt.

De volledige selectie van Brazilië

Doel: Jefferson (Botafogo), Marcelo Grohe (Grêmio), Alisson (Internacional).
Verdediging: David Luiz (Paris Saint-Germain), Fabinho (AS Monaco), Filipe Luís (Atlético Madrid), Gil (Corinthians), Marcelo (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Miranda (Internazionale), Rafinha (Bayern München).
Middenveld: Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City), Lucas Lima (Santos), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Oscar (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool), Renato Augusto (Corinthians).
Aanval: Douglas Costa (Bayern München), Roberto Firmino (Liverpool), Hulk (Zenit Sint-Petersburg), Lucas Moura (Paris Saint-Germain) en Willian (Chelsea).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.