Brazilië is klaar voor kwalificatiereeks WK 2018

Reacties

De 4-1 oefenzege op de Verenigde Staten sterkt de Braziliaanse nationale ploeg in het vertrouwen dat het zich na het WK in eigen land op eigen kracht kan plaatsen voor de mondiale eindronde van 2018 in Rusland. In oktober begint de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor dat toernooi al.

Brazilië is klaar voor kwalificatiereeks WK 2018

Brazilië kwam afgelopen zomer tijdens het toernooi om de Copa América niet verder dan de kwartfinale, waarin Paraguay na penalty's te sterk was. Omdat de ploeg van bondscoach Carlos Dunga in de groepsfase ook al van Colombia verloor (0-1), rees de vraag hoezeer het gastland van het afgelopen WK het moeilijk zou krijgen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks.

Na een 1-0 overwinning op Costa Rica wekte de makkelijke zege op Team USA vannacht vertrouwen. 'Iedereen heeft de laatste twee wedstrijden heel goed gespeeld', zei Neymar na afloop. Dat hij de eerste twee duels in oktober met Uruguay (thuis) en Venezuela (uit) mist, baart de steraanvaller van Barcelona geen zorgen. 'Brazilië is nooit een team geweest met maar één superster.'

Daar sloot Miranda zich bij aan. 'Na de strijd om de Copa América hadden veel mensen geen vertrouwen in ons, maar we hebben laten zien dat we op het goede spoor zitten. We hebben twee goede wedstrijden gespeeld en hebben vooruitgang geboekt', stelt de verdediger van Internazionale. 'We zijn er klaar voor om de WK-kwalificatie te gaan spelen.' De vijfvoudig wereldkampioen gaat op voor de 21ste WK-deelname op rij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.