Dunga gunt 'voorbeeld' Kaká rentree in Braziliaans elftal

Reacties

Voor het eerst in tien maanden zit spelmaker Kaká weer bij de selectie van het Braziliaanse nationale elftal. Bondscoach Dunga ziet hem als lichtend voorbeeld voor de rest van zijn spelers.

Dunga gunt 'voorbeeld' Kaká rentree in Braziliaans elftal

De aanvallende middenvelder verruilde AC Milan in juni 2014 voor Orlando City, dat hem vervolgens nog een halfjaar verhuurde aan São Paulo. Het was in die periode dat Kaká voor het laatst uitkwam voor de Seleção. In de oefenduels met Japan en Argentinië mocht hij in oktober vorig jaar respectievelijk acht en veertien minuten meedoen.

Voor de aanstaande oefenwedstrijden tegen Costa Rica (zaterdag 5 september) en de Verenigde Staten (woensdag 9 september) is Kaká dus weer terug in de selectie. 'Ik wil dat hij als voorbeeld fungeert, net zoals Robinho dat tijdens de afgelopen Copa América deed', verklaarde Dunga zijn keuze. 'Zijn ervaring zal ons helpen in moeilijke momenten.'

Andere opvallende keuzes van Dunga zijn het niet selecteren van verdedigers Thiago Silva en Marcelo. Naast Kaká keren bovendien Hulk en Lucas Moura terug na een periode van afwezigheid. Alisson, Douglas Santos en Lucas Lima zijn alledrie voor het eerst opgeroepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.