Terry: 'Ik wil nooit meer weg bij Chelsea'

Reacties

John Terry wil nooit meer voor een andere club spelen. De 34-jarige aanvoerder van Chelsea staat op het punt zijn contract met een jaar te verlengen en hoopt dat de Londenaren aan de vooravond van een nieuwe succesperiode onder manager José Mourinho staan.

Terry: 'Ik wil nooit meer weg bij Chelsea'

Terry debuteerde in 1998 en heeft sindsdien 658 officiële wedstrijden gespeeld voor de club uit Londen. Mourinho gaf onlangs aan dat Terry zijn nieuwe contract 'helemaal zelf verdiend heeft.' Daarmee kan de robuuste verdediger, die zijn nieuwe verbintenis nog wel moet ondertekenen, verder bouwen aan zijn status als clubicoon.

Na de 2-0 overwinning van zondag in de League Cup-finale tegen Tottenham Hotspur zei Terry: 'Ik hoop dat we dit succes als springplank kunnen gebruiken, zoals we deden toen de manager (Mourinho, red.) voor het eerst begon.'

In het eerste seizoen van de eerste ambtstermijn van Mourinho (2004/05) bij Chelsea won de club immers ook de League Cup en later de Premier League. Momenteel staan de Londenaren eerste in de competitie en doen ze nog mee in de Champions League, waar ze in de knock-outfase tegenover Paris Saint-Germain staan (heenronde 1-1). 'Het had toen dat effect en hopelijk nu ook weer', aldus Terry in gesprek met FIFA.com over de gelijkenissen met destijds.

De aanvoerder weet nog niet hoe lang hij na volgend seizoen doorgaat. 'Hopelijk heb ik nog een paar jaar te gaan, maar als dat mijn laatste jaar is, dan hoop ik dat het een schitterend jaar wordt', verwijst de Engelsman naar het komende seizoen.

Voor Chelsea en Terry wacht na de finale van zondag woensdag alweer een nieuwe wedstrijd. Dan speelt de formatie van Mourinho tegen West Ham United in de Premier League. 'Natuurlijk is het geweldig om te zien dat Manchester City punten heeft verloren, maar woensdag moeten wij weer aan de bak', besluit Terry, die met Chelsea momenteel vijf punten meer heeft dan de rivaal en ook nog een duel tegoed heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.