Chelsea morele winnaar na angstige confrontatie met PSG

Reacties

Het op papier finalewaardige Champions League-duel Paris Saint-Germain - Chelsea kon niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Bij beide ploegen was de angst te verliezen groter dan de wil om te winnen. Een winnaar kwam er dan ook niet: 1-1. Chelsea heeft daardoor de beste papieren om de kwartfinale te bereiken.

Chelsea morele winnaar na angstige confrontatie met PSG

PSG kreeg voor rust de betere kansen, maar Thibaut Courtois had een antwoord op de pogingen van Blaise Matuidi, Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani. Daar stelde Chelsea offensief lange tijd niets tegenover. De roemruchte Londense aanval met krachtmens Diego Costa, balkunstenaars Eden Hazard en Willian was onzichtbaar tegen de defensie van PSG, waarin Gregory van der Wiel een basisplaats had.

Een haast onvoorstelbare samenwerking tussen misschien wel de drie minst begaafde voetballers op het veld bezorgde Chelsea echter de leiding. Na veertig minuten zette John Terry vanaf links voor en bleek Gary Cahill over onvermoede artistieke vaardigheden te beschikken, door de bal met zijn hak te spelen naar Branislav Ivanovic. De Serviër voltooide het defensieve kunststuk door de bal tegendraads tegen de touwen te koppen.

Het door blessures zwaar verzwakte PSG - de Fransen misten tegen Chelsea liefst vijf beoogde basisspelers - antwoordde negen minuten na de pauze. De voorzet van Matuidi bereikte het hoofd van Cavani, die te midden van vier tegenstanders het doel vond. Direct erna greep PSG bijna de leiding, maar Courtois voorkwam met hulp van Cesar Azpilicueta een tweede goal van de gastheren.

Amusementswaarde
De amusementswaarde werd na de 1-1 wat hoger, maar daar was vanwege de steriele eerste helft ook niet veel voor nodig. Het was PSG dat op zoek ging naar de voorsprong, maar de Franse aanvalslust werd keer op keer in de kiem gesmoord doordat Chelsea zich ingroef en de defensieve stellingen uitmuntend bewaakte. Cavani kreeg de grootste kans op de winnende treffer. Hij mikte voorlangs, terwijl Ibrahimovic even later gevaar stichtte met zijn hoofd. Zijn inzet werd gekeerd door Courtois. Een remise was het gevolg.

Daardoor stapte Chelsea als de morele winnaar van het veld, wetende dat het met het oog op de return van 11 maart een prima uitgangspositie bezit om zich bij de laatste acht te scharen. Bij PSG doet het resultaat de positie van Laurent Blanc, die onder vuur ligt vanwege de zwakke prestaties in de Ligue 1, geen goed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.