Ter Stegen vervangt Neuer tegen Italië, Müller aanvoerder

Reacties

Marc-André ter Stegen verdedigt dinsdag het doel van Duitsland in de oefenwedstrijd tegen Italië. De 23-jarige keeper van Barcelona vervangt de met maagklachten afgehaakte Manuel Neuer. Thomas Müller draagt bij afwezigheid van Bastian Schweinsteiger de aanvoerdersband.

Ter Stegen vervangt Neuer tegen Italië, Müller aanvoerder

Sinds Neuer zich maandag afmeldde bij bondscoach Joachim Löw, was er enige onduidelijkheid over de positie onder de lat bij Die Mannschaft. Met Bernd Leno (Bayer Leverkusen) en Kevin Trapp (Paris Saint-Germain) had Löw immers nóg twee talentvolle sluitposten opgeroepen. Desondanks blijft een interlanddebuut voor het duo vooralsnog uit. Assistent-trainer Thomas Schneider maakte bekend dat Ter Stegen zijn vijfde cap gaat halen tegen Italië (aftrap 20.45 uur).

Over de keeperspositie in de Duitse ploeg was sowieso veel te doen. Zo speelt Ralf Fährmann de laatste maanden uitstekend voor Schalke 04, maar de 27-jarige doelman krijgt geen kans. Keeperstrainer Andreas Köpke zei door de aanwezigheid van Neuer, Ter Stegen, Trapp en Leno weinig aanleiding te hebben Fährmann bij de selectie te halen. Ook Ron-Robert Zieler (Hannover 96) staat nog boven de Schalke-sluitpost in de pikorde.

Müller is al jaren onomstreden in het team van Löw. Dat levert de veelzijdige aanvaller van Bayern München dinsdag zijn eerste interland op als aanvoerder. De 26-jarige goalgetter draagt de band in zijn zeventigste optreden als international, omdat Schweinsteiger ontbreekt door een zware knieblessure. Afgelopen zaterdag nam Sami Khedira de honneurs waar als captain van de regerend wereldkampioen in het oefenduel met Engeland (2-3).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.