Ten Hag ziet Ajax-huurling Zivkovic grote stappen maken

Reacties

Erik ten Hag is erg content met de ontwikkeling die Richairo Zivkovic doormaakt. De trainer van FC Utrecht zag de aanvaller zondag in het duel met ADO Den Haag (0-2) niet zelfzuchtig zijn. In kansrijke positie gunde Zivkovic ploeggenoot Sébastien Haller een doelpunt. Eerder had de Fransman geen oog voor zijn kompaan.

Ten Hag ziet Ajax-huurling Zivkovic grote stappen maken

Zeven minuten voor tijd gooide Haller het duel met ADO Den Haag in het slot. Zivkovic kwam over rechts door en stormde op het doel van ADO-doelman Ernestas Setkus af. In plaats van voor eigen succes te gaan, legde hij af op Haller die de bal in het lege doel kon schuiven: 0-2. Even daarvoor deed Haller niet hetzelfde toen hij in kansrijke positie verscheen. Tot ergernis van Zivkovic, die de Fransman in woord en gebaar duidelijk maakte de bal graag te hebben ontvangen.

Ten Hag prees de Ajax-huurling. 'Het is klasse dat hij de bal wél aflegt. Dat zegt veel over Zivkovic, over zijn volwassenheid en de stappen die hij maakt op dat terrein. Het is te prijzen dat hij niet in frustratie blijft hangen', zei Ten Hag tegen Fox Sports.

Niet alleen Zivkovic maakt stappen, oordeelt Ten Hag. 'Voetballend waren we heer en meester en kwam ADO er eigenlijk niet aan te pas. We hebben een goede partij op de mat gelegd, alleen moeten we nog volwassener worden als we echt de stap naar boven willen maken.'

Na een moeizame competitiestart is de formatie van Ten Hag opgebloeid. In de laatste zeven wedstrijden werden vijftien punten behaald. Voorlopig staat FC Utrecht daarmee zesde met 21 punten uit vijftien duels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.