media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Ten Hag twee jaar trainer beloftenteam Bayern München

Ten Hag twee jaar trainer beloftenteam Bayern München

Erik ten Hag (43) is de komende twee seizoenen trainer van het beloftenelftal van Bayern München. De heeft de club bevestigd tegenover het Duitse persbureau DPA.

Mathias Sammer, technisch directeur van de Beierse topclub, is erg gecharmeerd van de huidige coach van Go Ahead Eagles. Sammer kent Ten Hag nog uit zijn tijd als td van de Duitse voetbalbond, toen hij bij verschillende clubs in Nederland op bezoek ging om hun opleidingsmodellen te bestuderen. Ten Hag was destijds hoofd opleiding bij FC Twente en maakte indruk op de oud-international van Die Mannschaft.

Dat Ten Hag wilde vertrekken bij Go Ahead, komt niet uit de lucht vallen. De clubleiding had beloofd dat hij deze zomer door verbouwingen in het stadion voor vier ton kon investeren. Die belofte hield echter geen stand, omdat die verbouwingen niet doorgingen. Tot zijn grote teleurstelling moest Ten Hag daardoor bezuinigen in plaats van investeren.

De clubleiding van de Eagles hield daarom al langer rekening met een vertrek van Ten Hag, die de Deventer ploeg recentelijk naar de Eredivisie leidde. Hij was in beeld bij verschillende clubs. Zo gold hij bij Heracles Almelo als kandidaat-opvolger van Peter Bosz, die in verband wordt gebracht met een overgang naar Vitesse.

In München zal Ten Hag oud-speler Mehmet Scholl vervangen. Hij verkiest een carrière als tv-analist boven een loopbaan als trainer. Het beloftenelftal van Bayern komt uit in de Regionalliga, het vierde niveau in Duitsland.

Laatste nieuws