Ten Hag: 'Heel Nederland heeft gezien dat dit geen penalty is'

Reacties

Net als zijn spelers Nacer Barazite en Willem Janssen was ook FC Utrecht-trainer Erik ten Hag ontdaan door de strafschop die scheidsrechter Danny Makkelie in de slotfase toekende aan Ajax. Ten Hag was wel te spreken over het spel van zijn ploeg.

Ten Hag: 'Heel Nederland heeft gezien dat dit geen penalty is'

'Diepe teleurstelling en frustratie, maar dat lijkt me logisch', verwoordde Ten Hag zijn gevoelens na het 2-2 gelijkspel bij FOX Sports. 'Woede zit er ook bij. Daarna moet je weer bij zinnen komen en constateren dat we een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld die we behoorden te winnen. Maar een moment vlak voor tijd beslist anders. Daar kunnen wij niet zo veel aan doen.'

'Ik stond er heel ver vanaf, maar ik heb het even teruggezien: het is nooit geen penalty, dat heeft iedereen kunnen zien', zei Ten Hag over het bewuste moment. 'Dat is ook wat ik bedoel te zeggen: zo'n moment heb je niet onder controle. We verdedigden goed, maar de arbitrage besliste anders. Dat is de derde keer, drie weken achter elkaar. Dat is wel bizar in deze fase van de competitie. Dat kan beslissend zijn. Een foutieve beslissing heeft een heel grote invloed.' Ajax heeft nu evenveel punten als PSV.

Ten Hag wilde niet zo ver gaan door te stellen dat Utrecht tegen twaalf man speelde. 'Maar als de spelers dat denken, lijkt me dat duidelijk. De arbitrage floot geen gelukkige wedstrijd, dat heeft heel Nederland kunnen zien. Maar heel Nederland heeft ook kunnen zien dat FC Utrecht een geweldige pot op de mat legt tegen Ajax. Daar moet ik de ploeg mijn complimenten voor geven. We zijn voor onze kans gegaan, hebben de meeste kansen gecreëerd en uitstekend verdedigd. Prima prestatie.'

En dat biedt hoop voor de laatste drie competitieduels, waarvan de eerste komende woensdag is tegen De Graafschap. Zondag volgt de KNVB-bekerfinale tegen Feyenoord. 'We moeten deze frustratie slikken en dat omzetten naar kwaliteit tijdens de rest van de week', zei Ten Hag strijdbaar. 'Want als we in de race willen blijven voor plek drie en vier, moeten we woensdag winnen. Daarna kijken we naar de bekerfinale', aldus de trainer van Utrecht, dat na vandaag vijfde staat met evenveel punten als nummer vier AZ en zes minder dan nummer drie Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.