Titelstrijd Nederland: doelsaldo gaat nu echt een rol spelen

Reacties

Met nog drie duels voor de boeg hebben Ajax en PSV evenveel punten in de Eredivisie. Wordt het doelsaldo beslissend in de titelstrijd? VI zet de programma's op een rij.

Titelstrijd Nederland: doelsaldo gaat nu echt een rol spelen

De gedachten gaan daardoor terug naar het seizoen 2006/07 toen PSV er dankzij een iets beter doelsaldo (+50 om +49) op de laatste dag van het seizoen alsnog vandoor ging met de titel. Ajax bleef toen beteuterd achter na een 2-0 zege bij Willem II. PSV won met 5-1 van Vitesse. De beslissende goal was van Phillip Cocu, nu de trainer van de Eindhovenaren.

Eenzelfde scenario ligt nu mogelijk weer in het verschiet, omdat Ajax zondagmiddag twee punten liet liggen tegen FC Utrecht. Dat had er nog één meer kunnen zijn, maar de Amsterdammers zwijnden door een makkelijk gegeven penalty: 2-2. De ploeg van trainer Frank de Boer kwam zo terug van een 2-0 achterstand.

PSV had zaterdag de druk opgevoerd door zijn angstgegner wél te verslaan. Op bezoek bij Roda JC Kerkrade werd het 0-3. Daardoor dichtte de titelverdediger niet alleen het gat van twee punten, maar werden de verschillen qua doelsaldo ook kleiner. Ajax staat nu op +54, PSV op +48.

Er moet dus nog wel wat gebeuren wil het net als negen jaar geleden uitdraaien op zo'n zinderend slot. Maar misschien is het doelsaldo wel helemaal niet beslissend als Ajax nog punten laat liggen tegen SC Heerenveen, FC Twente of De Graafschap of PSV niet thuisgeeft in de duels met Vitesse, SC Cambuur en PEC Zwolle.

Stand bovenin de Eredivisie
Club W G V P V-T
1. Ajax 23 6 2 75 74-20 (+54)
2. PSV 23 6 2 75 77-29 (+48)
Programma Ajax
Datum Wedstrijd
20/04 SC Heerenveen - Ajax
01/05 Ajax - FC Twente
08/05 De Graafschap - Ajax
Programma PSV
Datum Wedstrijd
19/04 PSV - Vitesse
01/05 PSV - SC Cambuur
08/05 PEC Zwolle - PSV

De volledige stand en het programma van de Eredivisie zijn hier te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.