Ten Hag draait er niet omheen en spreekt van zeperd Utrecht

Erik ten Hag weigert excuses te zoeken na de uitschakeling in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi tegen SC Cambuur. De coach van FC Utrecht zag zijn ploeg sneuvelen vanaf de strafschopstip na een 2-2 gelijkspel.

'Dit hebben we volledig aan onszelf te wijten', oordeelde Ten Hag in gesprek met FOX Sports. 'In de eerste helft speelden we nog prima, hoewel we weinig kansen kregen. We zetten Cambuur echter vroeg vast en ik vond onze 1-0 voorsprong bij rust verdiend.'

Bijna direct na de hervatting kreeg FC Utrecht een strafschop tegen. 'We verliezen deze wedstrijd vanaf de eerste minuut van de tweede helft. Tot mijn verbazing speelden we heel slordig. We kregen die penalty tegen en later gaven we nog een goal weg bij een spelhervatting. Dan loop je tegen een zeperd aan.'

Ten Hag wilde niet te lang stilstaan bij de ingetrokken strafschop van zijn ploeg, hoewel hij aangaf de beslissing van team-Van Boekel terecht te vinden. 'Het doet niet ter zake. Feit is dat we eruit liggen. We moeten ons hier snel overheen zetten en ons richten op ons volgende duel met Go Ahead Eagles. Je lacht en je huilt met elkaar. Als het tegenzit, moet je elkaar steunen. Dat deden de spelers gelukkig na afloop.'

FC Utrecht was in KNVB-bekerverband ruim elf jaar niet uitgeschakeld door een Jupiler League-club. Sinds de 2-1 nederlaag tegen VVV-Venlo in het seizoen 2005/06 bleven de Domstedelingen in zes bekerduels met eerstedivisieclubs ongeslagen. Die reeks werd overigens voortgezet: de wedstrijd tegen SC Cambuur gaat officieel de boeken in als gelijkspel.