Telgenkamp frustreert VVV en kroont zich tot de beste

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Telgenkamp frustreert VVV en kroont zich tot de beste

Er kwam op speeldag 35 maar één speler in aanmerking voor de titel beste speler. Dennis Telgenkamp, doelman van Emmen en sta-in-de-weg voor promovendus VVV, verdiende alle eer voor zijn optreden op Tweede Paasdag. Rai Vloet en Albert Gudmundsson werden beloond voor hun twee treffers.

Topdrie van de week

Dennis Telgenkamp (Emmen)     8,5
VVV-Venlo heeft het kampioenschap nog niet binnen. Daar was maar één man verantwoordelijk voor. Doelman Dennis Tegenkamp beleefde een dag waarvan iedere keeper droomt. Een tegenstander die moest winnen om de festiviteiten los te laten barsten, maar juist dan onpasseerbaar blijken. Redding na redding verrichtte Telgenkamp, hij groeide tot een ongekend hoog niveau. Zelfs een strafschop stopte hij. De man die VVV vrijdag nog de promotie schonk, Clint Leemans, faalde nu oog in oog met de Emmen-sluitpost. 

Rai Vloet (FC Eindhoven)              7,5
Rai Vloet slaagde er bij PSV niet in door te breken. Hoewel hij na een uitleenperiode aan SC Cambuur duidelijk meldde in de Eredivisie te willen blijven spelen, kwam hij uiteindelijk bij PSV's stadgenoot FC Eindhoven terecht. Lange tijd was Vloet zoekende naar zichzelf, de laatste tijd profileert hij zich weer meer en meer. In de ploeg van trainer Ricardo Moniz is Vloet als aanvallende makkelijk scorende middenvelder een moeilijk te bespelen tegenstander. Ook NAC slaagde er niet in het gevaar Vloet te beteugelen. Met twee goals redde Vloet een belangrijk punt in de strijd om een plek in de play-offs.

Albert Gudmundsson (Jong PSV)              7,5
De mini-klassieker tussen PSV en Ajax, zes dagen voor de echte klassieker in de Eredivisie, werd een prooi voor de Eindhovenaren. Albert Gudmundsson besliste de beloftentopper met twee treffers. De IJslander heeft inmiddels mee mogen trainen bij het keurkorps van Phillip  Cocu. Ondertussen blijft hij belangrijk bij Jong PSV. Met goals, door zijn balvastheid en door zijn inzicht. De stap naar PSV 1 is misschien nog te groot, maar volgend seizoen een mooie Eredivisie-club om zich verder te ontwikkelen zou wel een mooie beloning zijn.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 35ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 35
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,85
2. Tom Overtoom Almere City FC 6,64
3. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,54
  Soufyan Ahannach Almere City FC 6,54
5. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,52
6. Kelechi Nwakali MVV Maastricht 6,50
7. Tim Coremans FC Dordrecht 6,40
8. Jorn Brondeel NAC Breda 6,38
9. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,34
10. Clint Leemans VVV-Venlo 6,32

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.