Teleurgestelde De Boer: 'Blij dat we nu thuisduel spelen'

Een dag na de uitschakeling in de Europa League tegen Steaua Boekarest moet Ajax zich alweer opladen voor de thuiswedstrijd van aankomende zondag tegen ADO Den Haag. Trainer Frank de Boer heeft de nederlaag echter nog niet verwerkt.

Teleurgestelde De Boer: 'Blij dat we nu thuisduel spelen'

'De teleurstelling is nog niet gezakt. Dat komt omdat we voor het eerst dit seizoen echt iets verloren hebben. We zijn zeer onnodig uitgeschakeld. Het is een dure les geweest', zei De Boer vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie.

'Ik ben blij dat we dit weekend een thuiswedstrijd spelen. De spelers zitten nu even in een teleurstelling en dan is het altijd lastiger als je een paar dagen later naar een klein stadion met fanatiek publiek van de tegenstander moet', vervolgde De Boer.

Ondanks de teleurstellende verliespartij in Roemenië is het seizoen voor Ajax nog niet verloren. In de Eredivisie is de landstitel met drie punten achterstand op PSV nog heel goed mogelijk en in het KNVB-bekertoernooi staat woensdag de halve finale tegen AZ op het programma.

Met het oog op de ranglijst kan de thuiswedstrijd tegen ADO wel eens een cruciaal duel zijn. De titelconcurrenten Feyenoord en PSV zullen elkaar zondag in De Kuip sowieso punten afhandig maken.

'We moeten niet naar anderen kijken. Een overwinning op ADO is het enige dat telt.' De Boer heeft vertrouwen in een zege. 'In uitwedstrijden hebben we het vaak lastiger tegen ze dan thuis. Dat zag je eerder dit seizoen toen ADO - Ajax in 1-1 eindigde.'

'We zitten nu in een fase dat we geen punten mogen verspelen. Zeker niet in de eigen Arena. Onze eigen fans kunnen de ploeg een extra 'push' geven. Met behulp van onze supporters kunnen we tegen ADO een goed resultaat neerzetten en weer verder vooruit kijken.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen