Een veerkrachtig Real Madrid heeft zaterdag een knappe comebackzege geboekt op Las Palmas. De nummer acht van La Liga leek op weg naar een stunt, maar de koploper knokte zich knap terug.

Las Palmas
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid moest het stellen zonder de geschorste Jude Bellingham. In het Estadio de Gran Canaria, dat baadde in een januarizonnetje, werd de allrounder node gemist. Het kostte de ploeg van Carlo Ancelotti erg veel moeite om tot kansen te komen, hoezeer Rodrygo en Vinícius Júnior ook via individuele acties probeerden om iets te forceren. Eerstgenoemde kreeg in de beginfase een gele kaart wegens een slaande beweging richting doelman Alvaro Valles, waar de thuisploeg appelleerde voor rood.

Zo haalde Las Palmas ongeschonden de rust en na de hervatting kwam de underdog zelfs op voorsprong tegen het allerminst soepel draaiende Real Madrid. Na een fraaie aanval schoot Javier Muñoz de thuisploeg op voorsprong.

De wakker geschudde topclub leek via Dani Carvajal meteen te reageren, maar als gevolg van buitenspel ging het feest voor de bezoekers niet door. Dankzij Vinícius sloeg Real Madrid na 65 minuten alsnog toe. De Braziliaan schoot heerlijk raak na een leep balletje van Eduardo Camavinga. Vanzelfsprekend nam de titelkandidaat daar geen genoegen mee en via Aurélien Tchouaméni werd het 1-2 door een kopbal uit een hoekschop. De Fransman vierde zaterdag zijn 24ste verjaardag. Een slotoffensief zat er niet meer in voor Las Palmas.

Real Madrid komt op 54 punten, twee meer dan stuntclub Girona. De ploeg van Daley Blind gaat zondag op bezoek bij Celta de Vigo en heeft dan weer een wedstrijd meer gespeeld dan de Madrilenen, die midweeks inhalen.