Tandem Mahrez-Vardy slokt ook Chelsea op

Reacties

Leicester City is dankzij de 2-1 overwinning op regerend landskampioen Chelsea weer de koploper van de Premier League. De twee goudhaantjes van The Foxes, veelvraat Jamie Vardy en alleskunner Riyad Mahrez, gaven de zege andermaal vorm.

Tandem Mahrez-Vardy slokt ook Chelsea op

Het contrast tussen de prestaties van Leicester City en Chelsea kon voorafgaand aan het treffen tussen beide ploegen haast niet groter. De Londenaren, vorig seizoen nog kampioen in de Premier League, vonden zichzelf na vijftien speelronden terug op de veertiende plaats en maakten tot nu toe een bijzonder tegenvallende seizoensstart door. Voor Leicester ging het tegenovergestelde op: onder manager Claudio Ranieri bloeide de selectie die vorig seizoen nog als veertiende eindigde op.

De twee grootste groeibriljanten heten clubtopscorer Vardy en Mahrez. En juist dat tweetal wist ook maandagavond weer de schijnwerpers op zich gericht, door opnieuw als tweemansdestructiebedrijf op te treden en Chelsea te vellen. Want de Engelse spits schoot op aangeven van zijn Frans-Algerijnse compagnon de openingstreffer binnen in de 34ste minuut, terwijl de vleugelaanvaller de voorsprong in de derde minuut na rust verdubbelde met een doeltreffend schot in de linkerbovenhoek, achter de van een knieblessure herstelde doelman Thibaut Courtois.

Riyad Mahrez (links) en Jamie Vardy (rechts) waren verantwoordelijk voor de gehele productie van Leicester City in het duel met Chelsea.
Riyad Mahrez (links) en Jamie Vardy (rechts) waren verantwoordelijk voor de gehele productie van Leicester City in het duel met Chelsea.

Met die productie kwam Vardy na zestien speelronden alweer op vijftien doelpunten en telde Mahrez zijn elfde goal - en tevens zevende assist - bij. Bij elkaar opgeteld zijn zij dit seizoen dus al goed voor 26 doelpunten en dat zijn er negen meer dan The Blues voor het duel in het King Power Stadium op zak hadden. Op maandagavond kwam er nog eentje bij, doordat invaller Loïc Remy in de 77ste minuut nog de aansluitingstreffer bezorgde, maar een gelijkmaker bleef uit.

En daardoor werd de tendens waarin beide ploegen momenteel zitten gewoon vrolijk doorgezet: Leicester (35 punten) gaat weer aan kop, met een voorsprong van twee punten op nummer twee Arsenal; Chelsea bezet na zestien speelronden de zestiende positie met slechts vijftien punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.