Manchester City ontsnapt in extremis tegen Swansea

Reacties

Manchester City heeft tegen Swansea City op de valreep alsnog de winst gepakt. Yaya Touré nam samen met Kelechi Iheanacho in blessuretijd de rol van beul over van Wilfried Bony (2-1).

Manchester City ontsnapt in extremis tegen Swansea

Manchester City is bezig met een wisselvallige reeks, waarbij met name op vreemde bodem de punten werden verspeeld. Vooral het grote aantal tegentreffers is opvallend. De afwezigheid van Vincent Kompany deed zich daarbij voelen. In de acht wedstrijden met de Belg werd slechts één treffer geïncasseerd, terwijl de zeven duels zonder de aanvoerder vijftien tegendoelpunten opleverden.

Met het oog op de topper van volgende week tegen Arsenal is het goed nieuws dat Kompany dan weer inzetbaar is. Want tegen Swansea maakte de defensie van Manchester City allerminst een solide indruk. Het duurde lang voordat de gasten uit Wales dat ook in de score tot uitdrukking brachten.

Lang leek Wilfried Bony (foto) namelijk de beul te worden van zijn oude club. De voormalig Vitesse-spits had in de 26ste minuut de score geopend met een kopbal na een corner van Jesús Navas.

Swansea-doelman Lukasz Fabianski toont zijn emotie na de 2-1 van Yaya Touré
Swansea-doelman Lukasz Fabianski toont zijn emotie na de 2-1 van Yaya Touré

Tot in de negentigste minuut stond alleen zijn naam op het scorebord. Swansea, dat in de zoektocht naar een nieuwe manager een afzegging kreeg van Dennis Bergkamp, slaagde er pas in de laatste minuut te scoren.

Invaller Bafetimbi Gomis zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker voor The Swans, die niet veel later een koude douche kregen. Met een door Kelechi Iheanacho van richting veranderd schot voorkwam Yaya Touré in blessuretijd puntenverlies voor City. Iheanacho kreeg de treffer uiteindelijk op zijn naam.

Door de fortuinlijke goal heeft Manchester City evenveel punten vergaard als koploper Leicester City, dat maandag in actie komt tegen Chelsea. Voor Swansea City was het de vijfde wedstrijd op rij die geen zege opleverde, waardoor het veroordeeld blijft tot de gevarenzone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.