Arsenal koploper door simpele zege op Aston Villa

Reacties

Arsenal is in ieder geval voor een dag koploper in de Premier League. Aston Villa kon in eigen huis geen vuist maken tegen The Gunners: 0-2.

Arsenal koploper door simpele zege op Aston Villa

Op Villa Park gaf Olivier Giroud een vervolg aan zijn glansrol tegen Olympiakos Pireaus in de Champions League. Dankzij een hattrick van de Fransman overwinterde Arsenal en dit keer was het al in de achtste minuut raak voor de spits. Giroud schoot koelbloedig een strafschop binnen, nadat Theo Walcott gevloerd was door Alan Hutton. Giroud maakte daarmee zijn vijftigste doelpunt in de Premier League.

Het duel werd nog voor rust beslist. Na balverlies van Aston Villa zette Arsenal een vlijmscherpe counter in. Het was voor spelmaker Mesut Özil een koud kunstje om af te leggen op Aaron Ramsey, die 2-0 maakte. Voor Özil was het zijn dertiende assist van dit seizoen, waarmee hij op koers ligt om het record van Thierry Henry, die twintig beslissende voorzetten gaf in het seizoen 2002/03, te verbreken. Na de hervatting kwamen de bezoekers niet meer in de problemen.

Door de 2-0 overwinning klimt Arsenal naar de koppositie in de Premier League. Daarmee profiteren The Gunners van de misstap van Manchester United, dat met 2-1 verloor van AFC Bournemouth. Leicester City moet maandag (21.00 uur) winnen van Chelsea om de zestiende speelronde te beëindigen als lijstaanvoerder. Aston Villa, waar Leandro Bacuna het hele duel speelde als linksback, blijft hekkensluiter.

Arsenal-doelman Petr Cech hield overigens voor de 169ste keer de nul in de Premier League en evenaarde hierdoor het record van David James.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.