Talentvolle Lumu wil contract afdwingen bij Anderlecht

Willem II-speler Jeroen Lumu hoopt een contract af te dwingen bij Anderlecht. Dat melden bronnen rond de Tilburgse club. De zeventienjarige aanvaller meldt zich vandaag voor een tiendaagse stage bij de Belgische topclub.

Talentvolle Lumu wil contract afdwingen bij Anderlecht

Anderlecht heeft al langer een oogje op de jonge Bredanaar en wil hem nu op het trainingsveld beoordelen. Ook Wolverhampton Wanderers volgt zijn ontwikkeling met belangstelling. Vorige week was Lumu enige dagen op proef bij de Engelse club, uitkomend in de tweede divisie.

Deze club deed bij Willem II ook een bod op Lumu, die dit seizoen in zes competitieduels in actie kwam voor de nummer 18 uit de Eredivisie. Volgens technisch manager Marc van Hintum van de Tricolores was het bod van Wolverhampton echter 'veel en veel te laag'.

Lumu heeft in Tilburg een contract tot medio 2015. Hij geldt bij Willem II als een groot talent, maar loopt niet altijd in de pas. Zo reisde Lumu vorige week 'om disciplinaire redenen' niet met de ploeg af naar het trainingskamp in Turkije.

MolinsWillem II gaat middenvelder Guillermo Molins vermoedelijk huren van Anderlecht. De 24-jarige Uruguayaan moet zelf nog tot overeenstemming komen met Willem II. Technisch manager Marc van Hintum stelt dat de Tilburgers na het mogelijk aantrekken van Molins 'nog niet zijn uitgewinkeld'.

Voor de ploeg van trainer John van den Brom speelde Molins (24) dit seizoen zeven wedstrijden en verzorgde hij één treffer. De viervoudig international van Zweden staat sinds 2011 onder contract bij de Brusselse ploeg, die hem na zes seizoenen bij het Zweedse Malmö FF voor ongeveer een half miljoen euro overnam. Molins heeft nog een contract tot medio 2014 bij Anderlecht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's