Tadic na drie assists vol vertrouwen richting clash met Ronaldo

Reacties

Dusan Tadic heeft bij de nationale ploeg van Servië zijn goede Ajax-prestaties voortgezet en barst dus van het zelfvertrouwen. De aanvaller en aanvoerder van het nationale elftal staat met zijn land voor een pittige opgave, Cristiano Ronaldo en Portugal afstoppen.

Tadic na drie assists vol vertrouwen richting clash met Ronaldo
© Pro Shots
Servië
Servië
3 - 2
Ierland
Ierland
Servië
Servië
2 - 2
Portugal
Portugal

In de Eredivisie is Tadic ontzettend belangrijk voor Ajax, woensdagavond liet hij het ook voor zijn land zien door Servië langs Ierland te loodsen in de WK-kwalificatie. Niet met doelpunten: Tadic leverde de assists voor de drie doelpunten van Servië.

'Niet alles ging goed, maar dat is niet gek als je bedenkt dat we nog maar drie dagen bij elkaar zijn', stelde Tadic voor de camera van het Servische TV Sport Klub. 'Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben, het kan alleen maar beter gaan richting de 30ste', doelde Tadic op het einde van de interlandperiode.

Servië speelt in maart nog tegen Azerbeidzjan en Portugal, de regerend Europees kampioen komt zaterdag naar Tadic en zijn teamgenoten toe. 'We moeten honderd procent geconcentreerd blijven en het stap voor stap aanpakken. Ook tegen Portugal. Ze zijn een Europese grootmacht, maar we moeten in onszelf geloven. Zelfvertrouwen is belangrijk', vindt Tadic.

De aanvaller put ook vertrouwen uit het feit dat Portugal geen geweldige pot op de mat legde tegen Azerbeidzjan. 'Je ziet dat de regerend Europees kampioen het moeilijk heeft tegen een land als Azerbeidzjan.' Dit betekent echter ook dat Servië het ook niet makkelijk zal krijgen. 'Het zal sowieso niet makkelijk worden voor ons, tegen geen enkel land in deze groep. Deze overwinning was in ieder geval heel belangrijk. Er zijn veel positieve punten uit deze wedstrijd te halen, maar ook negatieve punten.'

Kort na de interlandperiode moet Tadic al snel weer aan de bak met Ajax. De Amsterdammers spelen de komende periode ook nog doordeweekse wedstrijden. Na het competitieduel met SC Heerenveen op 4 april wachten doordeweeks de twee wedstrijden tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League, op 18 april staat de bekerfinale tegen Vitesse op het programma. 

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep A WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Servië
8
6
2
0
18-9
+9
20
2
Portugal
8
5
2
1
17-6
+11
17
3
Ierland
8
2
3
3
11-8
+3
9
4
Luxemburg
8
3
0
5
8-18
-10
9
5
Azerbeidzjan
8
0
1
7
5-18
-13
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.