Tabárez: 'Suarez een groot probleem voor Italië'

Reacties

De hoop van Uruguay is voor de kraker tegen Italië zoals vanouds gevestigd op Luis Suarez, die donderdag Engeland eigenhandig versloeg door twee doelpunten te maken. Bondscoach Oscar Tabárez prijst zijn nog altijd niet topfitte superster.

Tabárez: 'Suarez een groot probleem voor Italië'

'Hij is niet honderd procent fit, maar alleen zijn aanwezigheid is al fantastisch voor het team en een groot probleem voor de tegenstander', aldus Tabárez (op de foto met zijn protegé) voorafgaand aan de kraker tegen Italië. 'Maar met alle respect, Luis is zelfs een optie als hij niet topfit is.'

‘Luis is pas hersteld van een meniscusoperatie, het is afwachten wat hij gaat brengen in de beslissende derde wedstrijd', aldus Tabárez, die ondanks de aanwezigheid van zijn sterspeler beseft dat het een zwaar gevecht wordt met de Italianen. 'Deze ploeg heeft al vaker bewezen onder druk de juiste antwoorden te vinden. Het wordt enorm zwaar maar het is mogelijk.'

Zowel Italië als Uruguay ging onderuit tegen het reeds geplaatste Costa Rica, waardoor het derde en laatste groepsduel uitkomst moet bieden. Suarez, die er met wee doelpunten persoonlijk voor zorgde dat Engeland (2-1 nederlaag) werd uitgeschakeld, beseft het belang. 'We weten wat er op het spel staat', aldus de aanvaller van Liverpool.

'Maar als we iets willen bereiken moeten we spelen als altijd en ons niet aanpassen’, besluit Suarez. Dinsdagavond om 18.00 uur begint het allesbeslissende duel tussen Italië en Uruguay van start.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.