Swansea verpest feestje van jarige en trefzekere Afellay

Ibrahim Afellay (30) heeft Stoke City niet langs Swansea City kunnen helpen. De jarige middenvelder verzorgde de openingstreffer, maar zag daarna dat de 2-0 voorsprong van The Potters geen stand hield tegen de Welshmen: 2-2.

De 56-voudig international, die in de oefeninterland van Oranje tegen Frankrijk (3-2 nederlaag) ook al het net vond, kopte al in de dertiende minuut de 1-0 tegen het net. Dat deed de ex-PSV'er en voormalig speler van Barcelona, Schalke 04 en Olympiakos op aangeven van Marko Arnautovic, die de bal panklaar legde voor zijn ploegmaat.

In de 53ste minuut verdubbelde Bojan Krkic die voorsprong. De Spaanse aanvaller stoomde op vanaf het middenveld, dribbelde naar de linkerkant van het strafschopgebied en dwong Swansea-doelman Lukasz Fabianski zich te strekken met een laag schot in de rechterhoek. Die poging bleek de Poolse goalie te machtig: 2-0.

Gylfi Sigurdsson deed pas in de 68ste minuut wat terug namens The Swans, met zijn tiende competitietreffer van het seizoen. Het bleek de aanzet tot een slotoffensief van de bezoekers, met de gelijkmaker in de 79ste minuut als resultaat. Alberto Paloschi trok de stand uit de draai gelijk met een schot in de linkerhoek.

Daardoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt en komt Stoke City - waar naast Afellay ook Erik Pieters negentig minuten lang meespeelde - op 47 punten na 32 speelronden. Dat zijn er drie minder dan nummer zes Manchester United. The Red Devils hebben echter nog twee duels tegoed. Swansea City, waar Leroy Fer de gehele wedstrijd speelde, blijft ook met 37 punten vijftiende.