De Premier League, elektriciteit in bijna elk stadion

Reacties

De 32ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

De Premier League, elektriciteit in bijna elk stadion

De lol van voorbeschouwen is het schetsen van scenario's die achteraf altijd nét even anders blijken te liggen dan gedacht. En dat is dan weer de lol van voetbal.  

De 32ste speelronde belooft veel spektakel en spanning, bovenin én onderin. Er is slechts één duel zonder noemenswaardige inzet, Stoke tegen Swansea, de rest is van belang als het gaat om de titel, Europees voetbal of degradatie. Het is de grote aantrekkingskracht van dit Engelse voetbaljaar, elektriciteit in bijna elk stadion.  

Wie eens op het dak van het Newcastle-stadion heeft gestaan kan het bijna niet geloven. Dat zo’n schitterende club, trots van de stad en zijn inwoners, zo diep kan wegzakken. Loop het veld op vlak voor een wedstrijd en de rauwe emoties vanaf de tribunes zijn voelbaar. St. James' Park is het bastion van de gewone man en vroeger van de mijnwerkers die daar hun eerste straaltjes zonlicht weer zagen. 

Het lot van The Magpies ligt nu in handen van de man die nog niet zo lang geleden werkte met Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Gareth Bale. Rafa Benítez moet ervoor zorgen dat de Noord-Engelse grootmacht voor de Premier League behouden blijft. Hij moet met andere woorden Alexsandar Mitrovic aan het scoren krijgen en achterin meer zekerheid inbouwen. Simpel? Niet echt. Haalbaar? Dat wel. Maar dan mag zaterdagmiddag op Carrow Road niet worden verloren van Norwich City. Het is namelijk enige concurrent boven de streep die het degradatiemoeras nog kan worden ingetrokken. 

Een ander sleutelduel wordt afgewerkt in een van de mooiste voetbaltempels van Europa. Liverpool ontvangt Tottenham Hotspur en kan de titelstrijd een vastere richting geven. Een scenario dat heel goed tot de mogelijkheden behoort is puntenverlies van Spurs. Oftewel: Leicester City kan zondagmiddag bij winst op Southampton - een hele klus, zeker - nog iets meer afstand nemen van de rest. Maar om een bekend voetbalcliché te verbasteren: voetbal wordt niet gespeeld in een glazen bol, maar op gras. 

Feit is dat het alweer april is, de zon langzaam begint te schijnen en Leicester City nog steeds kampioen kan worden. Genoeg dus voor een enerverend voetbalweekeinde, want in het onverwachte ligt de dramatiek van sport opgesloten. Vreugde en verdriet. Het is bijna hetzelfde, het is maar net van welke kant je het bekijkt.  

Favorieten 

Nieuwkomer: N’Golo Kanté

Nederlander: Ronald Koeman

Speler: Riyad Mahrez

Aanvaller: Jamie Vardy

Verdediger: Toby Alderweireld

Trainer: Eddie Howe

Flop: Bastian Schweinsteiger

Teleurstelling: Manchester City

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.