Voormalig lastpak Arnautovic kandidaat voor toptransfer

Reacties

Marko Arnautovic is verkozen tot Speler van het Jaar in Oostenrijk. Het is de ultieme beloning voor het jaar waarin het probleemkind van weleer eindelijk volwassen werd.

Voormalig lastpak Arnautovic kandidaat voor toptransfer

De 26-jarige Arnautovic troefde onder meer Bayern München-sterkhouder David Alaba af in de strijd om de publieksprijs. 'Ik ben heel trots op deze bijzondere onderscheiding', reageerde Arnautovic op zijn uitverkiezing.

De prijs komt Arnautovic toe, want de aanvaller heeft een ongekend sterk 2015 achter de rug. Hij heeft zich ontpopt tot steunpilaar de Oostenrijkse ploeg, die zich aan zijn hand voor het eerst op eigen kracht voor het EK heeft geplaatst. Ook bij Stoke City is Arnautovic niet meer uit de basis weg te denken. Hij hoeft nog maar twee doelpunten te maken om het meest productieve seizoen uit zijn loopbaan (2008/09 bij FC Twente, dertien doelpunten) te evenaren.

Dat Arnautovic van zich zou doen spreken in een topcompetitie, daar leek het lang niet op. Internazionale-trainer José Mourinho slaakte in 2010 een zucht van opluchting, toen Arnautovic na zijn verblijf op huurbasis in Milaan terugkeerde naar FC Twente. 'Hij heeft de mentaliteit van een klein kind', concludeerde de coach. Werder Bremen waagde vervolgens de gok met het talent, dat zich in Noord-Duitsland vooral onderscheidde in nachtclubs en op de autobahn. Een potje racen met Eljero Elia leidde in het voorjaar van 2013 het einde in van zijn verblijf aan de Weser.

Marko Arnautovic dankt aan zijn weinig vruchtbare verblijf bij Inter in het seizoen 2009/10 wel een fraai relikwie: een medaille voor het winnen van de Champions League.
Marko Arnautovic dankt aan zijn weinig vruchtbare verblijf bij Inter in het seizoen 2009/10 wel een fraai relikwie: een medaille voor het winnen van de Champions League.

Dat Stoke het een paar maanden later met hem aandufde, was bewonderenswaardig. Arnautovic was een aanwinst uit de last chance saloon, zoals ze in Engeland zo mooi zeggen. En die laatste kans greep de in Wenen geboren aanvaller met beide handen aan. Onder de vleugels van manager Mark Hughes groeide hij in drie jaar uit van invaller tot basiskracht en van basiskracht tot steunpilaar.

Met die status en een fraaie onderscheiding vanuit zijn vaderland op zak, lijkt Arnautovic (contract tot 2017) klaar voor een volgende stap. Op het EK hoopt het voormalige talent van FC Twente zich in de kijker bij een topclub te spelen. Stoke zal hem missen, maar gezien belangstelling van clubs als Paris Saint-Germain is een flinke winst gegarandeerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.