Sunderland verlaat degradatiezone door punt tegen Arsenal

Arsenal heeft op bezoek bij Sunderland schade opgelopen in de strijd om de derde plaats in de Premier League. Patrick van Aanholt en co wisten te voorkomen dat de Londenaren scoorden en pakten een punt: 0-0.

Jack Wilshere zal de warmste herinneringen bewaren aan de wedstrijd van zondagmiddag. De Engelsman viel in de 84ste minuut in bij Arsenal en kwam zo voor het eerst sinds 24 mei vorig jaar in actie in de Premier League. De technicus kampte met een zware kuitblessure. De invalbeurt van Wilshere was op bezoek bij Sunderland een spaarzaam hoogtepunt voor The Gunners, die het lastig hadden tegen de degradatiekandidaat.

Waar Arsenal mikt op directe kwalificatie voor de Champions League, vecht Sunderland tegen degradatie. Veel kwaliteitsverschil was in de eerste helft echter niet zichtbaar. De thuisploeg kreeg kansen en was via Patrick van Aanholt dicht bij de openingstreffer. De linksback krulde de bal uit een vrije trap met veel gevoel tegen de kruising. De thuisploeg gokte veelal op de counter, met Jermaine Defoe als eenzame spits. Jeremain Lens ontbrak in de wedstrijdselectie.

Vito Mannone slaagde als jongeling niet bij Arsenal, maar de inmiddels 28-jarige doelman was zondagmiddag wel degelijk van waarde voor Sunderland. Zo ging de Italiaan goed naar de grond bij een gevaarlijke vrije trap van Alexis Sánchez. Ook spits Olivier Giroud wist Mannone niet te passeren. De Fransman kampt met een vormcrisis. De aanvaller scoorde op 13 januari voor het laatst in de Premier League en moest zijn plaats twintig minuten voor tijd afstaan aan Danny Welbeck. Het bleek geen gouden wissel, want Welbeck wist de weg naar het Sunderland-doel evenmin te vinden.

Zo moesten Arsenal genoegen nemen met een punt. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de Londenaren zo evenveel punten als Manchester City, maar het doelsaldo is in het voordeel van The Citizens. Sunderland passeert Norwich City en staat zeventiende.