Succesvol debuut Gisdol in degradatieduel met Fortuna

De dinsdag aangestelde trainer Markus Gisdol (foto) heeft 1899 Hoffenheim in zijn eerste wedstrijd meteen naar een overwinning geleid. Tegen het eveneens tegen degradatie strijdende Fortuna Düsseldorf werd het in de eigen Rhein-Neckar-Arena maar liefst 3-0.

Succesvol debuut Gisdol in degradatieduel met Fortuna

Hoffenheim had voorafgaand aan het duel met Düsseldorf al sinds 2 februari niet meer gewonnen op eigen bodem, maar na de vroege 1-0 van Roberto Firmino konden de bezoekers niet voorkomen dat zij zelf voor de zesde keer op rij zonder overwinning bleven.

Na de in de counter goed uitgespeelde openingstreffer maakte Düsseldorf wel jacht op de gelijkmaker, maar Hoffenheim bleef gevaarlijk in de tegenstoot. Toen Düsseldorf ondanks het uitvallen van Hoffenheim-doelman Heurelho Gomes de ene na de andere kans om zeep hielp sloeg het noodlot toe in de vorm van een eigen goal van Andreas Lambertz in de 75ste minuut.

Het feest was compleet voor Hoffenheim, nadat Kevin Volland in de slotfase nog voor 3-0 had gezorgd op aangeven van Sejad Salihovic. Hoffenheim blijft zeventiende maar hijgt met 23 punten wel in de nek van FC Augsburg (24 punten), dat als nummer zestien degradatie via de play-offs hoopt te ontlopen. Düsseldorf is vijftiende en staat nog altijd vijf punten boven de 'streep.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen