Hoffenheim stuurt coach Kurz en manager Müller weg

1899 Hoffenheim heeft dinsdagochtend hoofdtrainer Marco Kurz en manager Andreas Müller (foto) op straat gezet. De in degradatiestrijd verkerende club uit Zuid-Duitsland heeft Markus Gisdol aangesteld om de gang naar de Tweede Bundesliga te voorkomen.

Hoffenheim stuurt coach Kurz en manager Müller weg

Maandag ging na de 3-0 nederlaag bij Schalke 04 al het gerucht dat Hoffenheim na het ontslag van Markus Babbel begin december ook de samenwerking met Kurz zou gaan opzeggen. Die voortekenen bleken te kloppen. Bovendien is ook de in september aangestelde manager Müller ontslagen.

Waar Müller eerder nog het functioneren van Babbel ter discussie stelde, is hij nu zelf aan de beurt. Hij was in het verleden negen jaar werkzaam bij Schalke 04 in verschillende functies. De door Müller benoemde Kurz was tot zijn aanstelling bij Hoffenheim drie jaar lang trainer van 1. FC Kaiserslautern. Ook zijn assistent Günther Gorenzel moet vertrekken.

Hoffenheim hoopt de degradatie naar de Tweede Bundesliga met Gisdol aan het roer te kunnen afwenden. De 43-jarige Duitser was tot eind december nog assistent van Huub Stevens bij Schalke 04 en trainde tussen 2009 en 2011 de beloften van Hoffenheim, dat sinds de winterstop pas acht punten pakte.

De vraag is of de tweede trainerswissel van het seizoen niet te laat komt. Directe handhaving is voor de huidige nummer zeventien van de Bundesliga met negen punten achterstand op Fortuna Düsseldorf, dat op de veilige vijftiende plaats staat, al vrijwel onhaalbaar. Een ontsnapping via de play-offs lijkt met vier punten achterstand op nummer zestien FC Augsburg al wat reëler.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen