Gomes moet defensieve problemen Hoffenheim oplossen

1899 Hoffenheim heeft voor de rest van het seizoen de beschikking over Heurelho Gomes. De voormalige doelman van PSV komt op huurbasis over van Tottenham Hotspur en moet in Sinsheim de honneurs voor Tim Wiese waarnemen.

Gomes moet defensieve problemen Hoffenheim oplossen

Wiese werd afgelopen zomer met een vet contract naar de Rhein-Neckar-Arena gelokt en door de inmiddels ontslagen trainer Markus Babbel tot captain gebombardeerd. Door zijn wisselvallige prestaties moest Wiese die aanvoerdersband echter weer inleveren bij Babbel. De huidige trainer Marco Kurz achtte het zelfs noodzakelijk nog rigoureuzere maatregelen te nemen.

'De druk op Wiese is onmenselijk hoog. Hij zal zaterdag tegen Freiburg niet spelen', aldus Kurz, die afgelopen weekend nog zijn verbazing uitte over het matige optreden van de zesvoudig Duitse international na de 2-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt (foto onder). 'Ik kan alleen maar het hoofd schudden', luidden de veelzeggende woorden van Kurz. Nu Wiese ondanks zijn riante jaarsalaris van drie miljoen euro voorlopig op de bank of misschien zelfs wel buiten de wedstrijdselectie wordt gehouden, heeft Hoffenheim in Gomes zijn vervanger gevonden. Manager Andreas Müller laat echter weten dat Wiese nog niet is opgegeven. 'We verwachten dat hij met volle kracht terugkeert.'

Wiese mag met 25 tegengoals in de tien duels dat hij speelde dan de meest gepasseerde keeper van de Bundesliga zijn, ook reservedoelman Koen Casteels kon niet voorkomen dat Hoffenheim gemiddeld twee doelpunten per duel tegen kreeg toen Wiese uit de roulatie was met een spier- en later een knieblessure.

Aan de bij PSV bijna niet te passeren Gomes de schone taak om de Hoffenheim-defensie weer van zekerheid te voorzien en tevens te bewijzen dat hij na de mislukte carrière-switch bij Tottenham het keepen nog niet verleerd is. 'Ik ben ervan overtuigd dat Hoffenheim zich met Gomes handhaaft in de Bundesliga', aldus de hoopvolle Müller.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen