Fans Hoffenheim protesteren tegen komst van Wiese

1899 Hoffenheim staat komende zomer voor een pittige renovatie. Trainer Markus Babbel wil zijn selectie dermate kwalitatief versterken opdat het om Europees voetbal kan spelen. De naderende komst van keeper Tim Wiese is de achterban evenwel in het verkeerde keelgat geschoten.

Fans Hoffenheim protesteren tegen komst van Wiese

Het aantrekken van de transfervrije doelman van Werder Bremen en zesvoudig Duits international zou ten koste gaan van Tom Starke, vice-captain en een van de constante factoren bij 1899 Hoffenheim in het huidige seizoen.

Voor het laatste thuisduel met 1. FC Nürnberg (2-3 verlies) hadden de Hoffenheim-fans zaterdag een heus protest georganiseerd. Zij zijn faliekant tegen Wiese’s komst en schaarden zich collectief achter Starke. Scheiss auf Wiese, stond op een van de spandoeken te lezen.

Vanwege zijn extravagante voorkomen roept Wiese bij veel Duitse fans weerstand op. Overigens liet de doelman onlangs doorschemeren over te stappen naar een binnen- of buitenlandse club die structureel om de landstitel voetbalt. 'Ik heb er een goed gevoel over dat hij naar Hoffenheim komt', zegt coach Babbel die onlangs ook al verdediger Matthieu Delpierre van VfB Stuttgart zag worden vastgelegd. 'Ik een groot fan van Tim Wiese.'

Reagerend op de geruchten maakt Starke zelf geen geheim van zijn teleurstelling. 'Iedere prof heeft graag vertrouwen en ondersteuning, helaas is dat niet altijd mogelijk. Voetbal is harde business. Maar ik heb een contract tot 2013, tot die tijd geeft ik alles voor de club.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's