Efficiënt Fortuna Düsseldorf pakt punt bij VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg heeft verzuimd afstand te nemen van Fortuna Düsseldorf. Ook invaller Bas Dost kon tegen de lager geklasseerde ploeg het verschil niet maken: 1-1.

In de eerste helft was VfL Wolfsburg de betere ploeg, maar bleek de defensie van Fortuna Düsseldorf een onneembare vesting. De koude douche kwam er in de 37ste minuut toen Mathis Bolly uit het niets de gasten op voorsprong zette. Het was de enige kans geweest voor Fortuna in de eerste helft.

Gedwongen door de achterstand zocht Wolfsburg na rust nog meer de aanval. Het inbrengen van spits Dost voor verdediger Fagner was daarvan het tastbare bewijs. Het resultaat liet ook niet lang op zich wachten. Ivica Olic (foto) tekende in de 51ste minuut voor de gelijkmaker.

Maar meer dan de 1-1 zat eer niet in voor Wolfsburg. De ploeg van trainer Dieter Hecking komt daarmee op 31 punten. Dat zijn er twee meer dan nummer dertien Fortuna Düsseldorf. Beide ploegen hoeven zich vooralsnog niet echt zorgen te maken. De voorsprong op de zestiende plaats is aanzienlijk. FC Augsburg staat met 21 punten op die stek die aan het einde van de rit een promotie-degradatieduel oplevert.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.