Succescoach Lucescu verlaat Shakhtar om burgeroorlog

Reacties

Shakhtar Donetsk moet na elf seizoenen op zoek naar een nieuwe trainer. De 69-jarige Roemeen Mircea Lucescu heeft dinsdag bekend gemaakt zijn aflopende contract in Oekraïne niet te verlengen.

Succescoach Lucescu verlaat Shakhtar om burgeroorlog

'Ik ga de club na dit seizoen verlaten', laat Lucescu weten tegenover diverse Oekraïense en Turkse media. 'Er is hier een oorlog gaande en dat is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van het voetbal. Hier horen dit soort zaken niet te gebeuren. Dit is Europa, niet Afrika.'

Met de aankondiging dat hij na dit seizoen vertrekt uit Oekraïne is de weg naar de Turkse competitie open. 'Ik heb een aanbieding gehad van een Turkse club', aldus de voormalige coach van onder meer Internazionale, Galatasaray en Besiktas. Lucescu kan in ieder geval terugkijken op een succesvolle periode bij Shakhtar.

Behalve de acht landskampioenschappen, de vier nationale bekerzeges en het binnenhalen van de UEFA Cup deed hij het ook niet onverdienstelijk in de Champions League. In het seizoen 2010/11 haalde hij zelfs de kwartfinale, maar bleek Barcelona uiteindelijk te sterk. Dit seizoen was de achtste finale het eindstation. Bayern München was over twee wedstrijden te sterk voor de formatie van Lucescu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.