Suarez verslaat Gerrard, Ibrahimovic en Rossi trefzeker

Op de International Champions Cup waren de meeste ogen gericht op de strijd tussen Luis Suarez en Steven Gerrard, maar ook Zlatan Ibrahimovic deed van zich spreken.

Barcelona - LA Galaxy 2-1
Voor ruim 93 duizend toeschouwers won Barcelona zijn eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. De Catalanen kwamen eigenlijk geen moment in de problemen. Pas in de extra tijd kopte Tommy Meyer raak voor de nieuwe club van Steven Gerrard.

Het Barcelona van Luis Enrique had de zaakjes toen al lang beslist. Vlak voor rust kreeg Suarez binnen de zestien de ruimte die je hem niet moet geven en na de pauze reageerde Sergi Roberto alert bij een afvallende bal. De vele wissels daarna kwamen het spel van de Champions League-winnaar, waar Lionel Messi nog rust heeft, in de slotfase niet ten goede.

Paris Saint-Germain - Fiorentina 4-2
De Franse kampioen was onder impuls van Jean-Kevin Augustin een maatje te groot voor de Italiaanse subtopper. De net achttien geworden spits scoorde de 2-0 en de 4-1.

Blaise Matuidi verzorgde de openingsgoal voor de Parijzenaars, waarna Augustin de ruststand bepaalde. Vlak nadat Joaquin er weer een wedstrijd van had gemaakt, ontdeden Zlatan Ibrahimovic (foto) en Augustin het duel van het laatste beetje spanning.

Voor de Italianen kende de wedstrijd in de slotfase nog wel een persoonlijk succesje. Giuseppe Rossi maakte na lang blessureleed zijn eerste treffer na ruim veertien maanden, door vlak voor tijd een penalty te benutten. De Italiaan zegt hersteld te zijn van alle knieproblemen en hoopt zich ook weer in de kijker te spelen bij de nationale ploeg.