Hoofdrol Gerrard tijdens debuut voor LA Galaxy

Steven Gerrard heeft tijdens zijn debuut meteen zijn waarde bewezen voor Los Angeles Galaxy. Dankzij de 35-jarige middenvelder werd gewonnen van San Jose Earthquakes (5-2).

De eerste officiële wedstrijd van Gerrard in dienst van LA Galaxy leek in eerste instantie uit te lopen op een deceptie, want na 25 minuten keek de thuisclub tegen een 2-0 achterstand aan door twee doelpunten van Quincy Amarikwa. Maar dankzij de nieuwe aanwinst werd alsnog gewonnen.

Na een half uur kreeg LA Galaxy een strafschop na een overtreding op Gerrard, waarna Robbie Keane vanaf elf meter voor de aansluitingstreffer zorgde. Zeven minuten later zorgde Gerrard zelf voor de gelijkmaker en in de 64ste minuut leverde hij de assist bij de 3-2 van Keane. De thuisclub liep daarna - mede dankzij de derde goal van Keane - nog uit naar 5-2.

Gerrard nam in mei na 25 jaar afscheid van Liverpool, waar hij uitgroeide tot een icoon. De middenvelder koos voor een avontuur in de Verenigde Staten, waar hij bij zijn debuut meteen werd verkozen tot Man of the Match.