Suárez: 'Verlies bij Deportivo heeft niks met PSG te maken'

Reacties

Volgens Luis Suárez heeft de bijzonder pijnlijke nederlaag van Barcelona tegen laagvlieger Deportivo La Coruña (2-1) niets te maken met vermoeidheid na de midweekse Champions League-stunt tegen Paris Saint-Germain. Kampioen worden is een loodzware opgave geworden voor de Catalanen.

Suárez: 'Verlies bij Deportivo heeft niks met PSG te maken'

De 2-1 zege van Real Madrid op Real Betis later op de zondag maakte het verlies voor Barcelona des te pijnlijker. De Koninklijke heeft nu de koppositie overgenomen in La Liga, een voorsprong van twee punten en bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Direct na het duel met Deportivo op zondagmiddag was Suárez kritisch, al zag hij ook perspectief. Wel had de euforie van na de 6-1 zege op Paris Saint-Germain volledig plaatsgemaakt voor frustratie. 'We moeten zaken verbeteren, maar dat is ook zo als we winnen. We zullen doorstrijden in de competitie. Dit vaagt ons niet weg. Na die wedstrijd in de Champions League kunnen we ook niet in een keer zeggen dat we nu alles verkeerd deden', aldus de Uruguayaan in gesprek met Spaanse media.

Dat Barcelona diep moest gaan tegen PSG, had volgens Suárez overigens geen invloed op het duel met Deportivo. 'Helemaal niet zelfs. Dit heeft niets met die Champions League-wedstrijd te maken. We waren uitgerust en voldoende hersteld. We lieten het alleen lopen in de eerste helft. Deportivo maakte daar gebruik van en maakte het eerste doelpunt. Ze lieten zien dat ze willen stijgen op de ranglijst.'

Luis Enrique
Barcelona-trainer Luis Enrique verwacht dat zijn ploeg ook de komende weken geen makkelijke overwinningen zal behalen. 'Het was zonde, omdat we wisten wat we konden verwachten. Het was belangrijk om daadkrachtig te spelen, maar ons spel was niet vloeiend. Daar moeten we de komende wedstrijden voor waken. Aan het einde van het seizoen zijn er geen makkelijke wedstrijden meer. We zullen moeten vlammen in het slot van het seizoen om kans te maken op de prijzen.'  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.