Cocu: 'Barça bewijst dat je altijd in je doel moet geloven'

Reacties

Ook in Eindhoven was de sensationale Champions League-zege van Barcelona op Paris Saint-Germain het onderwerp van gesprek. PSV-trainer Phillip Cocu ziet een les voor zijn ploeg, die het zaterdagavond opneemt tegen Go Ahead Eagles.

Cocu: 'Barça bewijst dat je altijd in je doel moet geloven'

Cocu had genoten van de ontknoping in het voordeel van zijn voormalige club en de 6-1 overwinning ook besproken met zijn selectie, zo vertelt hij op de PSV-site. 'Dit zijn de bijzondere momenten in het voetbal die ik vaak aanhaal. Je moet altijd in je kansen blijven geloven, ook als ze klein zijn. Zo'n wedstrijd als afgelopen week, maakt dat geloof tastbaar.'

Door de resultaten in de vorige speelronde van de Eredivisie is PSV weer ingelopen op concurrenten Feyenoord en Ajax. De achterstand op de koploper uit Rotterdam bedraagt nu acht punten, met nog negen speelronden te gaan. Het doel van de huidige nummer drie van de Eredivisie is vooralsnog tweede worden (kwalificatie voor de voorronde van de Champions League) en dus moet er zeker gewonnen worden van nummer vijftien Go Ahead Eagles.

De ploeg uit Deventer mag niet worden onderschat, stelt Cocu. 'Het is een ploeg met veel voetballend vermogen, met snelheid voorin. Een wapen dat ze veel gebruiken. Ik verwacht zeker geen eenvoudige opgave.' PSV neemt het zaterdagavond om 19.45 uur op tegen Go Ahead en kan dan weer beschikken over Marco van Ginkel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.