Suarez: 'Ik weet niet of Messi start of op de bank begint'

Reacties

Barcelona-trainer Luis Enrique heeft woensdag zijn Europese internationals verwelkomd op de training. De selectie bereidt zich voor op de uitwedstrijd van komende zaterdag tegen Real Madrid. Nog altijd is het onzeker of Lionel Messi meespeelt in El Clásico.

Suarez: 'Ik weet niet of Messi start of op de bank begint'

Messi trainde woensdag zonder problemen mee bij de terugkeer van Gerard Piqué, Jordi Alba, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Marc Bartra en Belgisch international Thomas Vermaelen. De Zuid-Amerikanen Javier Mascherano (Argentinië), Claudio Bravo (Chili) en Neymar en Dani Alves (Brazilië) ontbraken nog.

Ivan Rakitic trainde ook mee, maar door zijn kuitspierblessure is de Kroatische middenvelder behalve Messi het voornaamste vraagteken bij de ploeg van Luis Enrique. Rakitic zal waarschijnlijk wel afreizen naar Madrid, maar op de bank beginnen. Dat is ook het meest waarschijnlijke scenario voor Messi, al speculeren Spaanse media ook over een basisplaats.

Zwakke plek
Ook bij Real Madrid zijn er de nodige vraagtekens. Karim Benzema trainde aanvankelijk mee met de selectie van trainer Rafael Benítez, maar maakte zijn oefensessie uiteindelijk binnen af. Doelman Keylor Navas trainde eveneens indoor, terwijl Sergio Ramos zich apart van de groep voorbereidde op El Clásico. Na de kraker ondergaat de Spaanse verdediger een schouderoperatie.

Ramos hoeft niet te vrezen dat Luis Suarez zal proberen zijn zwakke plek uit te buiten. 'Ik ga niet op zoek naar zijn schouder, zoals ook niemand de knie van Messi zal zoeken. We zijn collega's en willen elkaar geen pijn doen', zegt de Uruguayaan, die niet weet of zijn Argentijnse aanvalspartner erbij is. 'Ik weet niet of Messi start of dat hij op de bank begint, maar hij is een speler die het verschil maakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.