Suarez heeft Messi en Zlatan in vizier op topscorerslijst 2013

Luis Suarez heeft door zijn karrenvracht aan doelpunten van de laatste weken flinke progressie geboekt op de Europese topscorerslijst van 2013. De aanvaller van Liverpool kan het jaar zelfs nog afsluiten als de op één na productiefste speler in Europa.

Suarez heeft Messi en Zlatan in vizier op topscorerslijst 2013

Voetbal International houdt ook dit jaar weer een klassement bij van de meest productieve spelers op de Europese velden, gerekend over alle officiële wedstrijden in het club- en interlandvoetbal. Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo bezet op die lijst al maanden de koppositie. De Portugees staat op 68 goals in 58 wedstrijden voor club en land.

Suarez bezet momenteel de vijfde plaats op die ranglijst. De goalgetter was in dit kalenderjaar al goed voor veertig doelpunten in 46 officiële optredens voor Liverpool en de Uruguayaanse nationale ploeg. In zijn laatste drie optredens bij Liverpool tekende hij voor acht (!) treffers.

Nog drie kansen voor Suarez
De afstand tot de nummers vier, drie en twee van het klassement - respectievelijk Edinson Cavani, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic - is in het restant van dit jaar nog te overbruggen voor Suarez, zoals blijkt uit bijgaand overzicht. De Uruguayaan heeft met Liverpool nog drie duels voor de boeg in december: het thuisduel met Cardiff City en de uitwedstrijden tegen Manchester City en Chelsea.

Ook Edinson Cavani (de huidige nummer vier op de topscorerslijst) kan zijn totaal nog verder opvoeren. De aanvalspartner van Suarez in de Uruguayaanse nationale ploeg maakte in 2013 41 goals voor clubs en land, maar heeft in het restant van dit kalenderjaar nog slechts één duel te spelen met Paris SG (thuis tegen Lille). Die wedstrijd vormt tevens voor Ibrahimovic de laatste kans zijn totaal van 46 doelpunten nog te verhogen.

De tien meest productieve spelers in Europa in 2013*
Speler (land) Club Duels Goals
Cristiano Ronaldo (Por) Real Madrid 58 68
Zlatan Ibrahimovic (Zwe) Paris SG 57 46
Lionel Messi (Arg) Barcelona 47 45
Edinson Cavani (Uru) Napoli/Paris SG 46 41
Luis Suarez (Uru) Liverpool 46 40
Robert Lewandowski (Pol) Borussia Dortmund 58 39
Jonathan Soriano (Spa) Red Bull Salzburg 37 37
Álvaro Negredo (Spa) Sevilla/Manchester City 56 37
Diego Costa (Spa) Atlético Madrid 49 34
Neymar (Bra) Santos/Barcelona 65 34




* gerekend over alle officiële wedstrijden voor club en land
Samenstelling: Felix Aerts & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen