Suarez: 'Bewezen dat wij de CL-kampioen zijn'

Reacties

Luis Suarez werpt zich bij absentie van Lionel Messi op als de redder van Barcelona. Wat 28-jarige Uruguayaan betreft lieten hij en zijn ploeggenoten dinsdagavond tegen Bayer Leverkusen (2-1) zien wat ze waard zijn.

Suarez: 'Bewezen dat wij de CL-kampioen zijn'

Net als afgelopen weekend (2-1 tegen Las Palmas, tweemaal Suarez) was de ex-Ajacied dinsdag de matchwinner voor Barcelona. Sergi Roberto had met zijn 1-1 vlak voor tijd de openingsgoal van Kyriakos Papadopoulos al teniet gedaan, waarna Suarez het karwei vrijwel direct na de gelijkmaker afmaakte. 'We bleven tot het einde toe in onszelf geloven', doelde de Uruguayaan op de goals in de 80ste en 82ste minuut.

Volgens Suarez was Barça dat ook aan zijn stand verplicht. 'Het mooie voetbal dat we graag willen spelen, kwam er vandaag niet uit. Maar we zijn wel de regerend kampioen in de Champions League, dus we móésten winnen. We hebben onze status van kampioen bewezen. Het is belangrijk dat we nu bovenaan staan in onze groep, dat is het belangrijkste nieuws van vanavond.'

Domper
Dat klopte ten dele, want ook de blessure van Andrés Iniesta zal de Catalaanse gemoederen de komende dagen bezighouden. Na het wegvallen van Messi - zes tot acht weken out door een knieblessure - is het wegvallen van de aanvoerder een nieuwe tik. Direct na de wedstrijd bevestigde Barça dat Iniesta met een hamstringblessure van het veld moest. Over zijn herstelperiode is nog niets bekend.

'Droevig nieuws', besprak trainer Luis Enrique de nieuwe domper. 'Zeker voor hemzelf, maar ook gezien de situatie waarin we nu zitten. Wéér een obstakel...', verzuchtte hij. Wel loofde hij de vechtlust van de spelers die er wél waren. 'Vechtersmentaliteit? Ja, natuurlijk. Dit is de tweede wedstrijd zonder onze sterspeler, en wéér winnen we.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.