Stuttgart stuurt Dost en Stevens met kater de winterstop in

Reacties

VfL Wolfsburg heeft niet kunnen voorkomen dat Huub Stevens de eerste seizoenshelft van de Bundesliga met 1899 Hoffenheim afsluit als rode lantaarndrager. VfB Stuttgart won mede dankzij twee prachtige doelpunten van Daniel Didavi met 3-1 van de werkgever van Bas Dost.

Stuttgart stuurt Dost en Stevens met kater de winterstop in

Stuttgart had al vijf competitiewedstrijden niet meer gewonnen, maar deed na de gelijke spelen van de laatste twee weken tegen Werder Bremen en FSV Mainz 05 wat het moest doen: het wisselvallige Wolfsburg verslaan. Daardoor klimmen Die Schwaben op de ranglijst naar de gedeelde vijftiende plaats, met twee punten meer dan Hoffenheim. Interim-trainer Jürgen Kramny mag daarom hopen dat hij ook na de winterstop nog coach is in Stuttgart.

Dat had Kramny grotendeels te danken aan Didavi (foto). De van een knieblessure herstelde middenvelder scoorde dit seizoen al vijf keer en was ook zaterdagavond trefzeker. In de 22ste minuut zorgde de voormalige jeugdinternational met een fraaie pegel van afstand voor de gelijkmaker, twee minuten na de onderbreking bepaalde de 25-jarige linkspoot op al even fraaie wijze de eindstand door de bal met veel gevoel in de korte hoek te jagen.

Bas Dost leek even niet verder te kunnen door de harde overtreding van Toni Sunjic, maar speelde de wedstrijd uit.
Bas Dost leek even niet verder te kunnen door de harde overtreding van Toni Sunjic, maar speelde de wedstrijd uit.

Aanvankelijk leek Wolfsburg nog op de eerste competitiezege sinds 21 november af te stevenen doordat Maximilian Arnold na veertien minuten raak schoot op aangeven van Daniel Caliguri, nadat voormalig PSV-doelman Przemyslaw Tyton een schot van Max Kruse nog onschadelijk had gemaakt. Ruim een kwartier later stond de achtste finalist van de Champions League alweer achter, omdat behalve Didavi ook Filip Kostic (ex-FC Groningen) het net had gevonden.

Wolfsburg-sluitpost Diego Benaglio was bij het schot van de Servische linksbuiten uit positie, maar voorkwam vervolgens wel dat de schade nog groter werd. Daarom stuurde trainer Dieter Hecking na rust Bas Dost het veld in om voor een positieve afsluiting van 2015 te zorgen. Maar ook nadat Toni Sunjic rood had gekregen voor een harde tackle op de enkels van Dost, slaagde de 26-jarige spits niet in die missie. Wolfsburg begint daardoor als nummer zes aan de tweede seizoenshelft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.