Gelsenkirchen blijft Stevens niet gunstig gezind

Voor Huub Stevens is het geen plezierig weerzien geworden in Gelsenkirchen. Ook met 1899 Hoffenheim verloor de Nederlandse trainer bij Schalke 04 (1-0), met aanhoudende degradatiezorgen als gevolg.

Stevens keerde vrijdag terug op bekend terrein met een treurige balans als slecht voorteken. Zijn laatste vier duels als coach in de Veltins-Arena verloor hij. Naast de 3-2 nederlaag van afgelopen seizoen met VfB Stuttgart ging hij ook in zijn laatste drie wedstrijden als verantwoordelijke man bij Schalke 04 onderuit in Gelsenkirchen.

Op de bank van 1899 Hoffenheim kwam er een vervolg op de treurige reeks in Gelsenkirchen, de plek waar hij dankzij zijn successen bij Die Königsblauen de eretitel Trainer van de Eeuw heeft verdiend. De gelukkige treffer van Eric-Maxim Choupo-Moting na 28 minuten bleek de nekslag voor de gasten.

De aanvaller werkte met het scheenbeen de bal achter 1899 Hoffenheim doelman Oliver Baumann. Voor Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar na 73 minuten naar de kant ging, was dat genoeg voor de drie punten.

De thuisclub moest weliswaar toestaan dat de gasten zich na rust meer lieten gelden. Maar Stevens moest ook constateren dat het ondanks kansen niet de gewenste gelijkmaker opleverde. Ook de entree van voormalig SC Heerenveen-goalgetter Mark Uth bood geen soelaas.

Door het resultaat klimt Schalke 04 naar de vierde plaats in de Bundesliga, terwijl 1899 Hoffenheim moet vrezen dat het als hekkensluiter de winterstop ingaat. Nummer laatst VfB Stuttgart heeft de wedstrijd zaterdag tegen VfL Wolfsburg om de achterstand van één punt weg te werken.