Sturridge komt nu wél voor in plannen van Klopp

Reacties

Jürgen Klopp baarde vorige week nog opzien door Daniel Sturridge in de halve finale van de Europa League tegen Villarreal op de bank te houden. De kans dat Liverpool donderdagavond in de return wel met Sturridge aan de aftrap verschijnt is groot.

Sturridge komt nu wél voor in plannen van Klopp

Klopp koos in Estádio El Madrigal voor Roberto Firmino als valse spits om zo het middenveld te versterken. Dat Sturridge het slachtoffer was van die tactische wijziging, was opmerkelijk. In zijn voorgaande vier competitieduels was de 26-jarige spits telkens goed geweest voor één treffer. Zondag was speelde hij echter kleurloos tegen Swansea City (1-3).

Maar dat neemt niet weg dat Sturridge nu wel in de plannen van Klopp voorkomt. Op de vraag of de return tegen Villarreal wel een wedstrijd is voor de even grillige als blessuregevoelige aanvaller, antwoordde de Duitse manager: 'Jazeker, honderd procent. In al mijn overdenkingen komt Daniel Sturridge zeker voorbij', zei Klopp tijdens zijn persconferentie.

Origi
Liverpool kan een doelpuntenmaker goed gebruiken, want het moet een 1-0 achterstand goedmaken tegen Villarreal. In de heroïsche kwartfinale tegen Borussia Dortmund (1-1, 4-3) nam Divock Origi er nog twee voor zijn rekening, maar de 21-jarige Belg is door een serieuze enkelblessure voorlopig uitgeschakeld. Daardoor ontbrak hij bijvoorbeeld donderdag in Spanje.

Origi zei woensdag zo snel mogelijk te willen terugkeren, ook met het oog op een mogelijke EK-deelname met België. 'Ik boek goede vooruitgang. Het is nu tien dagen geleden. Ik probeer elke dag stappen te maken. Ik voel een groot verschil met gisteren. Met deze blessures kan het elke dag weer anders zijn. Ik hoop zo snel mogelijk terug te keren en denk dat het mogelijk is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.