Sturing gaat Fraser assisteren bij Vitesse

Reacties

Edward Sturing is komend seizoen zoals verwacht assistent-trainer bij Vitesse. De 53-jarige oud-verdediger zal gaan fungeren als de rechterhand van de nieuwe hoofdtrainer Henk Fraser. Hij zette zijn krabbel onder een driejarig contract.

Sturing gaat Fraser assisteren bij Vitesse

De Arnhemmers waren tot voor kort op zoek naar een vrijwel volledig nieuwe technische staf. Hoofdtrainer Peter Bosz vertrok in januari naar Maccabi Tel Aviv en werd opgevolgd door zijn assistent Rob Maas. Na diens vertrek  – inmiddels is Maas aangesteld als hoofdtrainer van SC Cambuur – én de overstap van tweede assistent Jon Dahl Tomasson naar de Deense bond, was Vitesse op zoek naar een nieuwe technische leiding.

Met het aanstellen van Fraser – die overkwam van ADO Den Haag – werd de positie van hoofdtrainer al ingevuld, terwijl Raimond van der Gouw aanbleef als keeperstrainer. Door Sturing aan te wijzen als assistent-trainer, krijgt de technische staf al wat meer body. De voormalig verdediger was tot voor kort werkzaam als talent- en prestatiecoördinator in de Arnhemse jeugdopleiding, maar wordt nu dus doorgeschoven naar het eerste elftal. Sturing staat zondag naast Fraser op het veld bij de eerste training.

Clubicoon
Sturing speelde 295 competitiewedstrijden voor Vitesse. Bij de Arnhemmers was hij na zijn actieve loopbaan al eerder assistent. Ook vervulde hij er de rollen van hoofdtrainer, jeugdtrainer en hoofd jeugdopleiding. Daarnaast was Sturing in het verleden hoofd jeugdopleiding bij PSV, hoofdtrainer van FC Volendam en assistent bij de Turkse clubs Gençlerbirligi en Kayseri Erciyesspor.

Fraser liet in een eerder stadium aan VI al weten dat hij Sturing graag aan zijn staf zou toevoegen. 'Ik hoop dat mensen die de club, de cultuur en de gewoontes kennen, me willen helpen. Sturing? Daar kan ik me wel in vinden.' Op de vraag of Sturing hem bij de eerste training ook al daadwerkelijk bij zou staan, antwoordde Fraser bij zijn presentatie: 'Dat zijn jouw woorden. Maar ik hoop het wel. Het is een goede vent met een goede visie, dus heel graag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.