Stuntploeg Basel ziet kans op nieuwe verrassing slinken

Reacties

FC Porto heeft zich op bezoek bij FC Basel een goede uitgangspositie verschaft in de Champions League: 1-1. De kwartfinale is voor de Portugezen binnen handbereik, waarmee een nieuwe surprise van de Zwitsers zou worden voorkomen.

Stuntploeg Basel ziet kans op nieuwe verrassing slinken

De Zwitsers bereikten dit seizoen de knock-outfase door in de poule boven Liverpool te eindigen, terwijl het vorig seizoen in het miljoenenbal al tweemaal won van Chelsea. In voorgaande jaren knikkerde Basel bovendien Manchester United al in de groepsfase uit het toernooi en schakelde het Tottenham Hotspur uit in de Europa League. Woensdag zag het de kans op een volgend huzarenstukje in de slotfase een stuk kleiner worden: 1-1.

Bij FC Porto is Bruno Martins Indi zijn plek in het hart van de defensie al enige tijd kwijt, maar juist centraal achterin werden de Portugezen woensdag al vroeg geklopt. Na een prachtige pass van Fabian Frei rondde Derlis González met buitenkant rechts af. De Paraguyaan kreeg bij zijn inzet al glijdend echter de knie van Porto-keeper Fabinho keihard tegen het hoofd. Na 24 minuten moest hij zich daardoor laten vervangen.

Na rust leek Porto al snel op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Casemiro werd afgekeurd. Uit de rebound schoot de Braziliaan raak, twee van zijn ploeggenoten stonden daarbij echter hinderlijk buitenspel. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch: verdediger Danilo benutte een strafschop die werd toegekend na een ongelukkige handsbal van routinier Walter Samuel: 1-1. Zodoende hebben de Portugezen de beste papieren voor de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.