Strootman meldt 'eindelijk' vijfjarig contract bij Roma

Uitgebreid komt Kevin Strootman bij zijn presentatie nog aan het woord. Maar de Oranje-international kon ook 'eindelijk' zelf zijn overgang naar AS Roma wereldkundig maken.

Strootman meldt 'eindelijk' vijfjarig contract bij Roma

Strootman is voor zeventien miljoen euro overgenomen van PSV en tekende woensdag na alle plichtplegingen een contract voor vijf jaar in Rome. Door alle onderhandelingen liet de overgang lang op zich wachten.

Via twitter deelde Strootman woensdagavond het nieuws na de drukke dag in Rome. 'Ik kan het eindelijk officieel melden dat ik vandaag een vijfjarig contract heb getekend bij AS Roma', aldus de middenvelder. 'Ik heb heel veel zin om bij deze grote club te mogen voetballen.'

'Het is een volgende stap in mijn carrière na Sparta, FC Utrecht en PSV, de club waar ik twee jaar met veel plezier heb gespeeld', aldus de middenvelder, die ook met bondscoach Louis van Gaal overleg pleegde voor zijn ja-woord te geven.

Strootman wordt de tweede Nederlander in de historie van AS Roma. Maarten Stekelenburg had in 2011 de primeur. Het werd geen doorslaand succes voor de doelman, die twee jaar later onderdak heeft gevonden bij Fulham.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen